Geachte lezers,
 

In deze nieuwsbrief treft u een aantal praktische zaken en een terugkoppeling van ons bezoek in België van afgelopen vrijdag.
 
Praktische Zaken
  1. Afschaffen van zowel het gebruik van een BTW-nummer als een KvK-nummer, binnen de CMN.
  2. Boekhouding en Belastingaangiften.
  3. Brief aan alle bij de CMN geregistreerde Banken.
1. Binnen de CMN is er geen enkele reden om BTW af te dragen (zie voor meer info de link in punt 2.) en het is binnen de CMN absoluut niet meer noodzakelijk om het nummer van de Kamer van Koophandel te registreren. Vanaf heden is de registratie van beide nummers bij nieuwe aanmeldingen dan ook niet meer verplicht.
 
2. Nadere informatie over het bijhouden van uw boekhouding en voor belastingaangiften, treft u op onze website op onderstaande link;
Informatie - Zelfstandige Bedrijven - Uw Boekhouding.
 
3. Bovengenoemde brief, die vandaag naar alle bij de CMN geregistreerde Banken is verzonden, kunt u vinden via: Informatie - Downloads. Het betreft de brief aan dhr De Ruiter directeur afdeling bijzonder beheer SNS.  De daarin genoemde lijst met CMN rekeningnummers, wordt begin volgende week vrijgesteld.
 
Terugkoppeling bezoek Chateaux Cortils
Afgelopen vrijdag waren we op Cortils om de voortgang te bespreken en dan met name de praktische kant daarvan. Het was een open en inspirerende productieve informele bijeenkomst. 
 
We hebben met elkaar afgesproken dat, na een korte interne opleiding komend weekend in Zeewolde, er 1 kontaktpersoon zal worden opgeleid, die de communicatie tussen de CMN en Cortils op zich zal nemen. Wij zullen haar binnenkort aan u voorstellen.
 
Aangezien Cortils in het Franstalige deel van België ligt, zullen er teksten in het Frans moeten worden vertaald. Ook daaraan wordt momenteel gewerkt.
 
Bij de volgende bijeenkomst zal een afgevaardigde van een organisatie deelnemen die samen met Cortils, mede-verantwoordelijk zal zijn voor voedselproductie, en vervolgens voor voedseldistributie in de regio Luik.
 
Reacties/Oproep
Na onze laatste nieuwsbrieven hebben wij een aantal reacties van zakelijke partners ontvangen betreffende voedselproductie-, distributie- en verkoop in Nederland, met de vraag betrokken te worden bij bovenstaande ontwikkelingen of bij de ontwikkelingen in Noord-Holland in deze. Wij zijn hier uiteraard blij mee en doen hierbij dan ook een oproep om kontakt met ons op te nemen indien ook u binnen de CMN voeding wilt produceren-, distribueren-, of verkopen.
 
Met vriendelijke groet,
 
Hank Monrobey & Liesbeth Breur
www.cmn-lcc-international.com